Zelf een nieuwe startpagina site beginnen

Geplaatst op 08-12-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u een eigen startpagina site opzetten, dan is het goed om te weten dat dit eenvoudig kan met het PHP script dat wordt geleverd door Vrolijk Internet Services. Het PHP script kunt u op een hostingpakket installeren door de bestanden van het script op de server te plaatsen en het installatieprogramma te starten.

Met een FTP programma kunt u de bestanden op uw hosting plaatsen. Een voorbeeld van een dergelijk FTP programma is het programma FileZilla. Nadat u de bestanden via FileZilla op de webserver geplaatst heeft.

Wat ook belangrijk is bij het installeren van het startpagina script is het aanmaken van een database. Deze database gegevens zult u tijdens het installeren van de software moeten invullen. Het aanmaken van een database kan via het controlepaneel van uw hosting. Wanneer u nog geen hosting heeft, dan kan dit worden aangeschaft samen met het PHP script.

U kunt op de site van Vrolijk Internet Services hoe u het script kunt installeren. Schaft u de hosting samen met het PHP script aan, dan wordt het hostingpakket inclusief script voor u in orde gemaakt. Dit betekent dat u het script niet meer zelf hoeft te installeren en u zelf de database niet hoeft te creëren. Deze technische handelingen hoeft u zelf niet meer te verrichten, maar worden door Vrolijk Internet Services reeds voor u uitgevoerd zodat u direct aan de slag kunt met uw eigen website.

Er is een handleiding beschikbaar waarin u alles kunt lezen rondom het gebruik van het script. Installeert u het script op een eigen hostingpakket, dan leest u in de handleiding ook welke stappen er nodig zijn om het script te installeren. Zo leest u hoe u de bestanden op uw hostingpakket kunt plaatsen en hoe u het installatieprogramma start. Zodra u de schermen van dit installatieprogramma doorlopen heeft, kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord om uw startpagina website te vullen met content en de betalingsopties in te stellen voor de verkoop van links.