Zelf uw website bouwen is mogelijk met een content management systeem

Geplaatst op 11-12-2022

Categorie: Computer en internet

Zelf uw website bouwen is prima mogelijk met een content management systeem. Een dergelijk CMS systeem wordt in de vorm van een PHP script geleverd door het bedrijf Vrolijk Internet Services. Dit CMS pakket wordt geleverd met een handleiding waarin u alles kunt lezen over de installatie en het gebruik van de CMS software.

Een klantenoverzicht aan uw zakelijke site toevoegen kan met het CMS pakket heel eenvoudig. Van iedere klant kan een logo en een verwijzing naar de website van de klant worden toegevoegd. Het klantoverzicht zal door de software in de door u gekozen layout worden getoond aan de bezoekers van uw website. U kunt bijvoorbeeld zelf kiezen uit welke kleuren uw site bestaat en de door u ingevoerde informatie zal in de juiste kleuren aan de bezoekers weergegeven worden.

U kunt daarnaast aanbevelingen die door klanten geschreven zijn, plaatsen op uw site. Ook de aanbevelingen zullen in de juiste layout worden weergegeven in de door u ingestelde kleuren.

In de handleiding van de CMS software kunt u lezen hoe u het script kunt installeren op een webhostingpakket. Heeft u nog geen eigen webhosting, dan kunt u deze samen met het script aanschaffen via de site van Vrolijk Internet Services. Het script wordt dan direct voor u geplaatst op de hosting zonder dat u zelf de installatieschermen hoeft te doorlopen.

Wilt u afbeeldingen toevoegen, dan is dat makkelijk te doen met de meegeleverde mediatheek die onderdeel van de beheeromgeving is. Elk plaatje dat u toevoegt via de beheeromgeving, kan op verschillende plekken op uw site geplaatst worden. Elke afbeelding die u toevoegt wordt van een shortcode voorzien die u kunt gebruiken om de afbeelding op een bepaalde plek te plaatsen.

Na de installatie van het CMS pakket zal uw website zijn voorzien van een formulier waarmee eenvoudig contact met u kan worden opgenomen. Dit formulier kan via het beheergedeelte van uw site worden aangepast. Zo kunt u bij het vooraf geplaatste formulier velden weghalen en extra velden toevoegen.