Een leuk ideetje voor een dagje weg: een high tea

Geplaatst op 24-12-2022

Categorie: Eten en drinken

High tea is een traditie die oorspronkelijk uit Engeland komt en tegenwoordig populair is over de hele wereld. Het is een vorm van theetijd die meestal 's middags wordt gehouden en bestaat uit een selectie van kleine sandwiches, scones met clotted cream en jam, koekjes en zoete gebakjes.

Hoewel high tea vaak wordt geassocieerd met de Engelse adel, was het oorspronkelijk bedoeld als een maaltijd voor arbeiders die na een lange dag werken thuiskwamen. Het werd geserveerd rond vijf uur 's middags en bevatte voedzame, energierijke voedingsmiddelen om de arbeiders de kracht te geven om de rest van de avond door te komen.

Tegenwoordig wordt high tea vaak gehouden als een formeel, sociaal evenement, met speciale theekamers en high tea-sets. Het is populair bij zowel mannen als vrouwen en wordt vaak gehouden ter gelegenheid van speciale gelegenheden zoals bruiloften, babyborrels en verjaardagen. Het is ook een superleuk cadeau!

Er zijn verschillende manieren om high tea te serveren, afhankelijk van de stijl en het budget. Sommige mensen kiezen ervoor om alles zelf te bereiden, terwijl anderen kant-en-klaar gebak en sandwiches kopen bij een bakker of cateringbedrijf. Er zijn ook talloze restaurants en theekamers die high tea aanbieden als een specialiteit.

Een belangrijk onderdeel van high tea is de theeselectie. Er zijn talloze theesoorten om uit te kiezen, van klassieke blends zoals Earl Grey en Darjeeling tot exotischere opties zoals jasmijn en rozenbottel. Het is ook gebruikelijk om koffie, champagnes en andere drankjes te serveren bij high tea.

High tea is een leuke en ontspannen manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het is een aangename afwisseling op de gebruikelijke lunch- of avondmaaltijd en biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van heerlijke hapjes en drankjes in een formele, maar toch ontspannen setting. Als je nog nooit aan high tea hebt deelgenomen, is het absoluut de moeite waard om een keer te proberen!