De mooie Belgische gemeente Maldegem voorgesteld

Geplaatst op 24-12-2022

Categorie: Reizen en recreatie

De Belgische gemeente Maldegem is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, in het noorden van het land. De gemeente telt ongeveer 28.000 inwoners en is vooral bekend om haar prachtige natuurgebieden, zoals het Meetjeslandsebos en de polders van de Mandel en de Durme.

Maldegem is ook een populaire bestemming voor toeristen die houden van fietsen en wandelen, dankzij het uitgebreide netwerk aan fiets- en wandelpaden. De gemeente is ook rijk aan historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Maldegem, het Sint-Pieterskerkje en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Verder is Maldegem ook een belangrijke economische hub, met een aantal grote bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente. Zo is er bijvoorbeeld het bedrijf Van De Wiele, dat wereldwijd bekend is om zijn tapijtmachines. Sinds kort kwam ook de Belgische vape-keten Vaporshop met een vestiging in Maldegem - wat toch een teken is dat deze gemeente écht wel mee is met z'n tijd, ook op vlak van zijn zakelijke evolutie.

Maldegem is ook een sociaal actieve gemeente, met talloze verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de lokale bevolking. Zo is er bijvoorbeeld het Jeugdcentrum De Zoute Zee, waar jongeren terechtkunnen voor allerlei activiteiten en opvoedingsondersteuning.

Kortom, Maldegem is een gemeente met veel te bieden, of je nu op zoek bent naar natuur, historie, economische opportuniteiten of sociale activiteiten. Het is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent.